Studiebesök & föredrag

Företagsevent – Skördemiddag

Ta med kollegorna till Norgården för en dag med tema hållbar mat, odling och matlagning utomhus! Vi skördar både från köksträdgården och vilda växter från närområdet och äter sedan tillsammans. Praktiska uppgifter med händerna i jorden och/eller visning av växthus- och frilandsodling – innehållet anpassas efter gruppen och säsong.

I uteköket guidar Nina Mong med sin stora kunskap och experimentlusta. De nyskördade grödorna tillagar ni gemensamt på murikka och braspanna. En matupplevelse utöver det vanliga, från jord till bord med experimentlusta i fokus!

Visning av Backa köksträdgård

Är du nyfiken på hur det ser ut i min odling och vill komma innanför staketet för en närmare titt? Den här kvällen visar och berättar jag om min verksamhet, frilandsodlingen och växthuset. Efter rundvandringen serveras kvällsfika med tid för frågor och prat. Helt enkelt en go kväll med mycket odlingssnack som passar både dig som gillar odling och dig som gillar att äta närodlade grönsaker. Välkommen!

Inga datum bokade just nu. Hör av dig om du är intresserad!

Inspiration – Odla för självhushållning

Jag älskar att odla. Att så små frön, se plantorna växa för att sedan få skörda… Det fladdrar i magen bara av tanken! Men, så har det inte alltid varit. I föredrag berättar jag om hur det kom sig att jag blev odlare med fokus på att bli självhushållande i villaträdgård, och steget vidare till kommersiell odling.

Skolutflykt med tema hållbar mat och kretslopp

Rundvandring i trädgårdens olika delar: växthus, friland, hönsgård och komposter. Hur växer maten vi äter? Vad behöver plantorna för att växa? Vi hälsar på kompostmaskarna och pratar om deras roll för att sluta kretsloppet i trädgården.

Studiebesök för odlarföreningar mm

Vill du och din förening få inspiration inför kommande säsong? Jag guidar er runt i köksträdgården och växthuset, och berättar om hur jag odlar året (nästan) året om. Praktiska tips, kompostering och strategier för att få ut mycket mat på liten yta.

Låter det intressant? Hör gärna av dig, så pratar vi mer om en passande lösning!

%d bloggare gillar detta: