Prenumeration

FULLBOKAT 2023
Tusen tack! /Malin

Jag odlar, du äter! 

Solmogna tomater, gurkor, spetskål, lök, ärter, aubergine… Som prenumerant får du en kasse med veckans finaste grönsaker, pinfärska och fullsmockade med smak. Paxa din del av årets skörd och stötta en småskalig lokal grönsaksodling! /Malin

Maila mig för att bli prenumerant: malin@backakokstradgard.se

Såhär funkar Prenumeration 2023

Färska grönsaker varje vecka

Varje kasse innehåller en blandning minst sex grönsaker till ett värde av 200 kr. Sorter och kvantitet varierar från vecka till vecka utifrån vad som är skördeklart. (Se lista längre ned!) Tillsammans med grönsakerna får du en hälsning från odlingen, tips eller förslag på recept som passar till veckans kasse. 

Prenumerationen sträcker sig från v. 27 till v. 42.

Tid och plats för upphämtning

  • Trädgården i Backa – Torsdagar från kl. 19.30 
    Adress: Parkuddsgatan 10, vid Selma Lagerlöfs torg

Gårdsbutiken är öppen torsdag-söndag, så om du får förhinder på torsdagen står din kasse helt enkelt kvar i kylen att hämta senare.

Byteslåda

När möjligheten finns kommer det att finnas en låda med extragrönsaker, om det är något i din kasse som skulle vilja byta ut. Vi har ju alla lite olika smak, kanske lämnar någon annan den sort du gillar allra bäst? Tillgången på grönsaker varierar, och därför är det inte säkert att byteslådan finns varje vecka. Möjligheten att byta finns bara för dig som hämtar i gårdsbutiken.

Köpa till i gårdsbutiken

För dig som hämtar kassen på Norgården, går det att köpa till grönsaker i gårdsbutiken. Du som hämtar i trädgården i Backa kan skicka ett meddelande till mig om du vill lägga till något så packar jag med det i din kasse. Inga problem!

Betalning  och bokning

I samband med bokning av prenumeration betalar du ett förskott på 800 kr, som fungerar som betalning för den första månadens grönsaker (200 kr x 4 = 800 kr). När förskottsbetalningen gjorts är din prenumeration bokad!

Resterande betalningar görs månadsvis. (För augusti 1000 kr, september 800 kr, oktober 600 kr.) Jag skickar en faktura på mail i slutet av månaden, som du kan betala med swish eller till bankgiro. 

När du bokat prenumerationen räknar jag med dig under hela säsongen, gör inköp och sår efter vår överenskommelse. Tack!

Boka genom att maila mig på malin@backakokstradgard.se
Jag behöver ditt namn, mobilnummer, adress och var du var du vill hämta din kasse.

Avboka / dela prenumeration

Kan du inte hämta din kasse så kan du välja att antingen ge den till en granne eller vän, eller så hör du av dig till mig för att avboka. Vet du med dig att du kommer att vara borta mycket under säsongen, så kanske du kan dela prenumerationen med någon? 
Du kan avboka max fyra kassar under säsongen. Hör av dig i god tid, så att jag inte skördar i onödan!

Grönsaker jag kommer att odla i år

Aubergine
Blomkål
Broccoli
Brytbönor
Chili
Frilandsgurka
Fänkål
Persilja
Grönkål
Gul lök
Huvudkål
Kålrabbi
Kålrot
Majrova
Mangold
Morötter
Pak choi
Palsternacka
Paprika
Pumpa
Rotselleri
Rädisor
Rättika
Röd-/polka-/gulbetor
Rödlök
Salladslök
Sallat
Skärbönor
Sockerärter
Spetskål
Stjälkselleri
Tomater
Vaxbönor
Vitlök
Växthusgurka
Zucchini

Stötta lokal småskalig grönsaksproduktion

Genom att handla från Backa köksträdgård vet du att du får goda, närodlade och superfärska grönsaker i en variation av smak, färg och form. Vi behöver fler lokala matproducenter i Sverige, och som prenumerant stöttar du uppbyggnaden av en småskalig verksamhet som arbetar för biologisk mångfald och hållbar mat. Jag odlar givetvis utan konstgödsel och bekämpningsmedel. När du som kund förbinder dig att köpa grönsaker under hela säsongen, får jag som odlare en större ekonomisk trygghet, och kan planera och investera i min verksamhet. 

För er som är bekanta med konceptet andelsjordbruk, kan man säga att detta är mitt första steg mot det upplägget. Vårt nuvarande matsystem är som bekant en sorglig historia utan framtid, och varje försök att odla, äta och njuta av god mat som värnar om liv både nu och senare, i och ovan jord är värt att kämpa för. Som allt annat växer det fram!

Har du några frågor eller funderingar så hör hemskt gärna av dig! 

/Malin Lingnert

malin@backakokstradgard.se

%d bloggare gillar detta: