Prenumeration

FULLTECKNAT FÖR SÄSONGEN! Skriv gärna upp dig på mitt Nyhetsbrev så får du info om nya erbjudanden och öppettider.

Jag odlar, du äter! 

Efter några år med växande (i dubbel bemärkelse!) grönsaksodling vet jag att ni är många runtom på Hisingen/Göteborg som uppskattar närodlade smakladdade grönsaker. Nytt för i år är att du kan “paxa” en del av skörden redan nu! Jag odlar en stor bredd av grönsaker – från tomater, sallad, rotsaker och kål av alla de slag, till betor, bönor och sockerärter – you name it! Allt detta får du en del av som Prenumerant. Du behöver inte tänka på vad som är i säsong, leta efter ursprungsland eller fundera över dieseltyngda transporter, utan jag skördar helt enkelt veckans finaste grönsaker, skickar en lista på innehållet med förslag på recept och du hämtar upp din kasse. 

I höstas hjälpte ni mig med att fylla i en enkät och efter eran input landat i att ha något färre grönsaker per kasse, med möjlighet att själv plocka till extra i gårdsbutiken. Vill du har mer grönsaker? Boka dubbel!
Maila mig för att bli prenumerant: malin@backakokstradgard.se

Såhär funkar Prenumeration

Färska grönsaker varje vecka

Varje kasse innehåller en blandning av (minst) fem grönsaker till ett värde av 180 kr. Sorter och kvantitet varierar från vecka till vecka utifrån vad som är skördeklart just nu. Se lista längre ned på sidan! Tillsammans med grönsakerna får du en hälsning från odlingen och förslag på recept som passar till veckans kasse. 

Prenumerationen sträcker sig från v. 27 till v. 43.

Tid och plats för upphämtning

  • Norgårdens gårdsbutik – Torsdagar från kl. 15 (Jag är på plats ca 15-17)
    Adress: Knipplebergsvägen 15, Skogome 
  • Trädgården i Backa – Torsdagar från kl. 18  (färdiga kassar i förråd)
    Adress: Parkuddsgatan 10, vid Selma Lagerlöfs torg

Byteslåda

Vid utlämning av prenumerationskassarna kommer det att finnas en låda med extragrönsaker, om det är någon av grönsakerna som du skulle vilja byta ut. Vi har ju alla lite olika smak, kanske lämnar någon annan den gröda du gillar allra bäst!

Köpa till i gårdsbutiken

För dig som hämtar kassen på Norgården, går det att köpa till grönsaker i gårdsbutiken. Du som hämtar i trädgården i Backa kan skicka ett meddelande till mig om du vill lägga till något så packar jag med det i din kasse. Jag kommer däremot inte att ha någon gårdsförsäljning i trädgården som jag haft tidigare år, utan endast upphämtning av kassar där alltså.

Betalning  och bokning

I samband med bokning av prenumeration betalar du ett förskott på 720 kr, som fungerar som betalning för de första fyra kassarna (180 kr x 4 = 720 kr) du sedan hämtar ut. När förskottsbetalningen gjorts är din prenumeration bokad!

Från femte kassen betalar din kasse (180 kr) med Swish i samband med upphämtning. Vill du hellre betala allt på ett bräde eller på faktura så säg till, så fixar vi det.

Boka genom att maila mig på malin@backakokstradgard.se
Jag behöver ditt namn, mobilnummer och var du var du vill hämta din kasse.
OBS! FULLTECKNAT 2022!

Avboka / dela prenumeration

Kan du inte hämta din kasse så kan du välja att antingen ge den till en granne eller vän, eller så hör du av dig till mig för att avboka. Vet du med dig att du kommer att vara borta flera gånger under säsongen, så kanske du kan dela prenumerationen med någon? 
Du kan avboka max fyra kassar under säsongen. Hör av dig i god tid, så att jag inte skördar i onödan!

Grönsaker jag kommer att odla i år

Aubergine
Broccoli
Brytbönor
Chili
Edamamebönor
Frilandsgurka
Fänkål
Färska kryddor; basilika, timjan, persilja, koriander, dill
Grönkål
Gul lök
Huvudkål
Kronärtskocka
Kålrabbi
Kålrot
Majrova
Mangold
Morötter
Pak choi
Palsternacka
Paprika
Pumpa
Rotselleri
Rädisor
Rättika
Röd-/polka-/gulbetor
Rödlök
Salladslök
Sallat
Skärbönor
Sockerärter
Spetskål
Stjälkselleri
Tomater
Vaxbönor
Vitlök
Växthusgurka
Zucchini

Stötta lokal småskalig grönsaksproduktion

Genom att handla från Backa köksträdgård vet du att du får goda, närodlade och superfärska grönsaker i en variation av smak, färg och form. Vi behöver fler lokala matproducenter i Sverige, och som prenumerant stöttar du uppbyggnaden av en småskalig verksamhet som arbetar för biologisk mångfald och hållbar mat. När du som kund förbinder dig att köpa grönsaker under hela säsongen, får jag som odlare en större ekonomisk trygghet, och kan planera och investera i min verksamhet. 

För er som är bekanta med konceptet andelsjordbruk, kan man säga att detta är mitt första steg mot det upplägget. Vårt nuvarande matsystem är som bekant en sorglig historia utan framtid, och varje försök att odla, äta och njuta av god mat som värnar om liv både nu och senare, i och ovan jord är värt att kämpa för. Som allt annat växer det fram!

Har du några frågor eller funderingar så hör hemskt gärna av dig! 

/Malin Lingnert

malin@backakokstradgard.se

%d bloggare gillar detta: